Buxtehude

Buxtehude Het Limburgse koor Collegium Ad Mosam geeft in de lijdenstijd uitvoeringen van Membra Jesu Nostri, een cyclus van zeven cantates over het lijden van Christus van de dit jaar driehonderd jaar geleden overleden Dietrich Buxtehude (1637-1707). Buxtehude, de kerkorganist in de Noordduitse havenstad Lübeck, is een van de voorlopers van Johann Sebastian Bach, die in zijn jonge jaren naar Lübeck trok om zijn muziek te bestuderen. Membra Jesu Nostri: 22 maart Doetinchem; 23 maart Zwolle; 24 maart Sittard; 25 maart Venlo. Inl. www.admosam.nl

Het Limburgse koor Collegium Ad Mosam geeft in de lijdenstijd uitvoeringen van Membra Jesu Nostri, een cyclus van zeven cantates over het lijden van Christus van de dit jaar driehonderd jaar geleden overleden Dietrich Buxtehude (1637-1707). Buxtehude, de kerkorganist in de Noordduitse havenstad Lübeck, is een van de voorlopers van Johann Sebastian Bach, die in zijn jonge jaren naar Lübeck trok om zijn muziek te bestuderen.

Membra Jesu Nostri: 22 maart Doetinchem; 23 maart Zwolle; 24 maart Sittard; 25 maart Venlo. Inl. www.admosam.nl