Bonobo`s toleranter dan chimpansees

Rotterdam. Door een grote onderlinge tolerantie werken bonobo`s beter samen om voedsel te bemachtigen dan chimpansees. Chimpansees staan bekend om hun gezamenlijke jacht in het wild, maar uit proeven in gevangenschap blijkt onderlinge agressie de effectiviteit van hun samenwerking te hinderen. Dat schrijven biologen van Harvard University in Current Biology, van 3 april. De onderzoekers ontwierpen een experiment waarbij de apen voedsel konden bemachtigen dat in een naastgelegen kooi op een plank lag. Maar dat lukte alleen als twee apen tegelijk aan een touw trokken. Chimpansees en bonobo`s presteerden gelijk als het voedsel makkelijk te verdelen was. Maar als het in één stuk werd aangeboden, kregen de chimps al snel ruzie, waardoor ze er minder vaak in slaagden het voedsel te bemachtigen.