Achter winnaar Kolobnev juicht Boonen

Boonen juicht in Maurs, in de veronderstelling dat hij de etappe heeft gewonnen. Voor hem was de Rus Aleksandr Kolobnev al als winnaar gefinisht. Foto Reuters Quick Step's team rider Tom Boonen of Belgium raises his arms as he takes second place in the third stage of the Paris-Nice cycling race between Limoges and Maurs, in central France March 14, 2007. Alexandr Kolobnev of Russia won the stage. REUTERS/Eric Gaillard (FRANCE) REUTERS

Aleksandr Kolobnev heeft gisteren de derde etappe van de etappewedstrijd Parijs-Nice gewonnen. De Russische wielrenner uit de ploeg van CSC arriveerde in Maurs na 215,5 kilometer alleen aan de eindstreep. Kolobnev, die bijna de hele rit in de aanval was, reed tot en met vorig seizoen nog voor de Raboploeg.

Niet ver achter Kolobnev won de Belg Tom Boonen de sprint van het peloton. De Belg dacht gewonnen te hebben, aangezien hij met de armen omhoog over de finish reed. De Italiaan Franco Pellizotti behield de leiderstrui.

Boonen had kennelijk niet in de gaten dat Kolobnev als enige van vier vroege vluchters in de finale stand had gehouden tegenover het peloton. De 26-jarige Rus hield twaalf seconden voorsprong op zijn achtervolgers over. De zege van gisteren was pas zijn vierde in zijn profloopbaan. In het Raboshirt won hij vorig jaar nog een rit in de ronde van Valencia.

Kolobnev was na amper twee kilometer na de start in Limoges met de Italiaan Fabio Baldato, de Duitser Heinrich Haussler en de Fransman Nicolas Vogondy uit het peloton weggereden. Tien kilometer voor de aankomst demarreerde de Rus weg bij zijn medevluchters.

Omdat de weg richting Maurs licht naar beneden liep, slaagde de Rus er in om de sprintersploegen voor te blijven. Boonen, de afgelopen twee seizoenen goed voor vijf dagzeges in Parijs-Nice, baalde flink na afloop. „Shit, na twee ongelukkige dagen dacht ik de winst eindelijk binnen te hebben. Ik wist niet dat er nog eentje voor ons zat. Het was ook nog een gevaarlijke sprint”, klaagde de oud-wereldkampioen uit de ploeg van Quickstep.

Kolobnev, in 2004 kampioen van Rusland, gaf na de rit toe dat hij twijfels had gehad over een goede afloop. „Ik had niet het idee dat het me zou lukken weg te blijven. In de slotfase besloot ik het alleen te proberen en gebruik te maken van de aflopende weg. Dit is een mooie dag”, zei de ritwinnaar.

De Nederlander Kai Reus stapte gisteren af in Parijs-Nice. De 22-jarige renner uit de ploeg van Rabobank hield het na dertig kilometer voor gezien. Hij ondervond veel last van een spier boven de knie.

In Italië is de etappewedstrijd Tirreno-Adriatico gisteren voor de Raboploeg met veel pech begonnen. Vijf renners van de wielerformatie waren betrokken bij een door een motorrijder veroorzaakte valpartij, de Spanjaard Pedro Horillo vertrok ziek naar huis en de volgwagen van ploegleider Erik Breukink werd opengebroken en leeggeplunderd. De Australiër Robbie McEwen won de etappe. In de eindsprint versloeg hij onder anderen de Spaanse Raborenner Oscar Freire. (ANP)