Theo van Gogh-docu en zingende B-sterren

1Mohammed B., de moordenaar van filmmaker Theo van Gogh, wilde niet verdedigd worden in de strafzaak tegen hem. Stel dat hij zich wel had laten verdedigen door zijn advocaat Peter Plasman. Wat zou die dan gezegd kunnen hebben om B. te ontlasten? Het filmbedrijf van Van Gogh, Column producties, maakte het debatprogramma Advocaat van de Duivel over deze vraag. Advocaat Theo Hiddema is daarin de advocaat van Mohammed B. Advocaat Gerard Spong en Fred Teeven, VVD-Kamerlid en eerder officier van justitie, spelen twee van de drie de rechters.

Zondag, Ned. 3, 22.30u. Web: http://pers.kro.nl/

2 Voorafgaand aan Advocaat van de Duivel, zendt Reporter van de KRO een Duitse documentaire over de moord uit: Tatort Linnaeusstraat. Der Tag als Theo van Gogh ermordet wurde. Daarin wordt – opnieuw – gesuggereerd dat Mohammed B. de moord op Theo van Gogh niet alleen voorbereidde. De makers leggen een relatie tussen B. en het terroristennetwerk Al-Qaeda en gaan in op de rol van de AIVD. Hoe kon het dat de veiligheidsdienst Mohammed B. als bijfiguur zag en niet als levensgevaarlijke hoofdrolspeler? De documentaire wordt pas later in Duitsland uitgezonden.

Zondag, Ned. 3, 21.25 u. Web: www.reporter.kro.nl

3 De nieuwe ijsdansoorlog is officieel begonnen. Dit keer zonder ijs, en zonder schaatsen, maar wel weer met veel sterren uit de B-categorie in spannende pakjes. Ze zingen. In de SBS-variant So you wanna be a popstar? zingen presentatrice Nelleke van der Krogt, schaatser Erik Hulzenbosch en acteur Geert Hoes. De belangrijkste dagbesteding van die laatste is volgens de SBS-website dat hij nu ook mee doet aan een andere afvalrace: Sterren dansen op het ijs. Tien had het blijkbaar nog moeilijker bij het werven van deelnemers, want die zender laat twee van zijn eigen presentatoren meedoen in Just the two of us: Jan Joost van Gangelen en Beau van Erven Dorens. Maar Tien heeft dan weer Bartina Koeman, de vrouw van voetbaltrainer Ronald Koeman.

So you wanna be a popstar, vrijdag, SBS6, 20.30 u. Web: www.sbs.nlJust the two of us, zondag, Tien, 20.30u.Web: www.tien.tv

4Ad-Just Bouwman werd enkele weken geleden verkozen tot de nieuwe Lama bij het BNN-programma Lama’s gezocht. Vrijdagavond mag hij laten zien hoe grappig hij écht is in een nieuw seizoen van De Lama’s.

Vrijdag, Ned. 3, 21.10u.Web: http://lama.bnn.nl

Merel Thie

    • Merel Thie