Televisie Voorkeur

In de nieuwe reeks afleveringen van de docuserie Couscous & Cola maakt de groep jongeren die elkaar leerden kennen via een debatclub van de vmbo-school een reis naar Amerika. Ned.3, 21.55-22.30u. Foto BNN Couscous & Cola Foto: Eric Keyzer Keyzer, Eric

actualiteiten

EénVandaag. Auteur Frank Westerman, de meiden van X6 en hoogleraar Van Rooden (UvA) leggen uit waarom geloven weer ‘hot’ is; de nieuwe dancestroming: de jump, die het midden houdt tussen trance en hardstyle en gesprekken met uitgezonden militairen over hun ervaringen. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. Reportage over mishandeling in het Russische leger. Jaarlijks plegen honderden rekruten zelfmoord nadat ze stelselmatig in elkaar zijn geslagen door ouderejaars. De mensenrechtenactivist Diederik Lohman van de internationale organisatie Human Rights Watch probeert de misstanden in het Russische leger aan de kaak te stellen. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Reportage over de onrust in de Utrechtse wijk Ondiep en aandacht voor het debat in de Tweede Kamer met Balkenende over de recente klimaattop. Ned.2, 22.10-22.50u.

documentaire

Untamed North America: De tijd van de wolven. Negende aflevering van een serie natuurdocumentaires over de woeste en vaak indrukwekkende natuur in de Verenigde Staten, Alaska en Canada. Ned.2, 19.55-20.25u.

Dossier 2300: Mijn mond zit op slot. Documentaire over kinderen die lijden aan selectief mutulisme. Zij zijn niet verlegen, maar kampen in hun onbekende situaties met een zeldzame angststoornis waardoor zij soms geen woord kunnen uitbrengen in het openbaar. RTL4, 22.55-23.55u.

Moord op de campus. Documentaire over de Kent State Shootings op 4 mei 1970, toen vier studenten werden doodgeschoten door het Amerikaanse leger tijdens een demonstratie tegen president Nixon en de Vietnamoorlog. België 2 (Canvas) 23.55-0.50u.

praatprogramma

Max & Catherine. Gast is Bert van Leeuwen van de EO. Hij vertelt onder meer over zijn nieuwe programma Familiediner . Verder een modeshow van Paul Schulten en een optreden van Vulcano. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Tineke Huizinga (ChristenUnie) over haar rol in het kabinet-Balkenende IV; journalist/schrijver Joris Luyendijk over humor in het Midden-Oosten en Nederlandse punkband De Heideroosjes over hun achtste cd. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw en Witteman. Gast is onder andere Freek de Jonge, die vertelt over zijn onlangse verschenen boek Wees niet bang waarin de ‘101 mooiste liedjes’ zijn gebundeld. Verder komt Max-presentatrice Catherine Keyl haar eigen tijdschrift Catherine promoten. Ned.1, 22.55-23.50u.

amusement

Andermans veren. Bekende en onbekende fragmenten uit de wereld van cabaret, theater en televisie, met deze keer als thema boeken. Ned.2, 21.30-22.00u.

De Rembrandt Awards 2007. Galavoorstelling waarbij Nederlandse publieksprijzen voor beste buitenlandse acteur, beste buitenlandse actrice, beste buitenlandse film, beste Nederlandse film en beste Nederlandse acteur en actrice worden uitgereikt. RTL5, 0.05-0.34u.

informatief

Vodka’s my poison. Documentaire zoektocht in Rusland naar de gevolgen van een vergiftiging die honderden Russen het leven kostte en waardoor 10.000 mensen ernstig ziek werden. De oorzaak bleek wodka, die was gemengd met een mysterieuze chemische stof. BBC2, 20.00-20.50u.

ARD-exclusiv: Kampf ums Augenlicht. Reportage over een medisch project dat tot doel heeft om blinden weer te laten zien door het implanteren van een chip. ARD., 21.45-22.15u.

Köstlichkeiten in Gefahr – Kampf um das Essen von Morgen. Reportage over de steeds strenger worden eisen die worden gesteld aan de vleesverwerkende industrie om dierenziektes zoals gekkekoeienziekte te voorkomen. ZDF, 22.45-23.15u.

Profiel: Ahmed Aboutaleb, de witte Marokkaan. Op zijn vijftiende uit Marokko gekomen, nu de beroemdste staatssecretaris van Nederland. Door zijn stellingname over de moord op Theo van Gogh bedreigd, beveiligd, verguisd en geroemd. De reportage gaat op zoek naar de achtergronden van een Berbers succesverhaal. Ned.2, 22.50-23.30u.

Parallel Worlds, A User’s Guide. Parallelle werelden zijn lange tijd een onderwerp geweest in de science fiction. Meestal een wereld die bedrieglijk veel op de onze leek, maar die door verschillen toch stof tot overdenking gaf. De acteur Richared Ayoade (The IT crowd) is gids bij een verkenningstocht door parallelle werelden. Met scènes uit Star Trek, Sliders, Buffy the Vampire Slayer, Futurama en Doctor Who. BBC 2, 0.20-1.20u.

Cinema.nl. Actrice Elle van Rijn vertelt over haar favoriete scène uit de film In America,een onderzoek naar de bekendheid van Borat in Kazachstan en interviews met filmmaker Ate de Jong en met de actrice Isabelle Huppert. Ned.2, 23.35-0.25u.

muziek

NPS Klassiek: Brahms Eerste pianoconcert Ned.2, 0.25-1.25u.

sport

Voetbal UEFA Cup. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Bayer 04 Leverkusen-RC Lens, aansluitend Werder Bremen-RC Celta de Vigo. ZDF, 18.00-22.45u.