Schedelfractuur door politieoptreden

Schedelfractuur door politieoptreden Harare, 14 maart. De Zimbabweaanse MDC-leider Morgan Tsvangirai (links) en 49 andere oppositieleden verlaten de rechtbank in de hoofdstad Harare op weg naar het ziekenhuis. Vanochtend was Tsvangirai nog opgenomen op de afdeling intensive care. Volgens een woordvoerder van oppositiepartij MDC heeft de politie Tsvangirai tijdens zijn hechtenis dermate hard geslagen dat hij een barst in zijn schedel heeft. Zondag werden de oppositieleden gearresteerd na een protestbijeenkomst tegen de regering-Mugabe. Omdat de demonstratie was verboden, hadden de activisten opgeroepen tot een ‘gebedsbijeenkomst’. Bij de confrontatie werd één activist van een jongerenorganisatie gedood. De politie zal de activisten vandaag opnieuw naar de rechtbank brengen. De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben het harde politieoptreden veroordeeld. Foto AFP Zimbabwe opposition leader Morgan Tsvangirai (L) leaving the court in Harare, 13 March 2007. Tsvangirai and 49 other opposition activists were given clearance to receive hospital treatment after appearing in the dock in connection with their attempt to stage an anti-goverment rally 11 March in defiance of a police prohibition. AFP PHOTO/DESMOND KWANDE AFP