Radio Voorkeur

Kunststof. Twee jaar sprak PvdA-leider Wouter Bos een dagboek in. Resultaat is de documentaire De Wouter Tapes, een verslag van de ‘gedoodverfde opvolger van Balkenende’ tot de man die niet als premier op het bordes staat. Radio1, 19.04-20.04u.

Desmet live. Aandacht voor Amnesty International met als gast onder andere Gerri Eickhof, NOS-verslaggever, die vertelt over onafhankelijke journalistiek en zijn ervaringen in de conflictgebieden als Kosovo en Irak. Verder een bespreking van The Mark of Cain, de openingsfilm van het Amnesty International Filmfestival die gaat over over misdragingen van Britse militairen in Irak. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Marc Chavannes, redacteur van NRC Handelsblad en hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, licht zijn oratie Media: nieuwe journalistiek, nieuw burgerschap? toe. Joost Zwagerman over de zwijgzaamheid na de doodsbedreigingen aan het adres van schrijfster Naima El Bezaz en kunstenaar David Helbich over het werk van de Amerikaanse kunstenaar Dan Graham. Concertzender, 19.02-22.00u.