Poolse minister tegen `homopropaganda`

WARSCHAU. De Poolse minister van Onderwijs Roman Giertych wil ”homoseksuele propaganda” in scholen strafbaar stellen. Het kabinet zal een wetsvoorstel daartoe binnen een maand in het parlement indienen. Dat heeft Giertychs plaatsvervanger Miroslaw Orzechowski gisteren laten weten. ”We moeten optreden nu het nog kan, niet wanneer het te laat is. Kinderen en jongeren zijn makkelijk te beïnvloeden”, aldus Orzechowski, die net als Giertych lid is van de ultrakatholieke partij Liga van de Poolse Families. Orzechowski doelde op een op een project tegen aids in de stad Kraków in Zuid-Polen. Een organisatie voor homoseksuelen en lesbiennes had op scholen brochures verspreid over veilige seks. Daarin was een foto afgedrukt met twee zoenende mannen. Giertych liet zich onlangs al kritisch uit over homoparades waaraan minderjarigen mee mogen doen, zoals die in Amsterdam die jongeren vanaf zestien jaar toelaat. Eerder pleitte Giertych voor een verbod op homoparades in Polen.