Murphy verkleed

Eddie Murphy houdt ervan zich te verkleden. Dus moeten er films worden bedacht waarin dat vaak kan, zoals Norbit, waarin hij zowel het sullige titelpersonage, zijn vette schreeuwlelijk van een echtgenote en zijn Chinese stiefvader speelt. Het is een veeg teken dat je daarom in Norbit de hele tijd zit op te letten of Murphy misschien ook in de huid is gekropen van een van de gangsta broers van zijn eega Rasputia, of wellicht een van de twee pimps (of allebei) Pope Sweet Jesus of Lord Have Mercy is, want die zijn allemaal veel grappiger, gekker, nepper en onechter. Daar heb je dus tijd om aan te denken tijdens het kijken. En om in je neus te peuteren en een scheet te laten. Want dat is zo`n beetje het niveau van de grappen, die verder - gewoon zou je bijna zeggen - racistisch en misogyn zijn.

Norbit. Regie: Brian Robbins. Met: Eddie Murphy, Eddie Murphy, Eddie Murphy, Thandie Newton, Cuba Gooding jr., Marlon Wayans. In: 85 bioscopen.