Kinderen leren gezond eten

Kinderen leren gezond eten Hoogeveen, 14 maart. Op basisschool Het Palet in Hoogeveen werd vanochtend een nieuw lesprogramma geïntroduceerd met als doel jonge kinderen te stimuleren gezond te gaan eten. De kinderen op de foto maken een gezonde traktatie. Het programma heet Happy Weight Kids en is bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar. Happy Weight Kids is geen afvalprogramma, benadrukken de initiatiefnemers. „Simpelweg omdat afvallen voor veel kinderen niet gezond is, zelfs niet als ze te dik zijn. Je leert wél hoe je gezond eet. Vaak zal een kind dat een beetje te dik is, of veel te dik, geleidelijk afvallen.” Het programma is opgesteld door diëtisten en duurt ongeveer tien weken. Foto Sake Elzinga Nederland-Hoogeveen ( Drenthe) - 14-02-2007 P.C. Basisschool " het Palet " presentatie van het nieuwe programma om kinderen bewust te maken van (over) gewicht. Het heet Happy Weight. Hier zijn de kinderen bezig met het maken van een gezonde traktatie. Foto: Sake Elzinga Elzinga, Sake