Internet Voorkeur

Second life documentaire. De virtuele wereld van Second Life is een hype. Zo hebben talloze bedrijven als ABN Amro en Philips er een vestiging geopend. Zelfs de EU overweegt een vestiging in Second Life. Over het internetland zijn al veel documentaires gemaakt. Er is nu ook een documentaire die zich geheel ín de virtuele wereld van Second Life afspeelt. In My Second Life onderzoekt regisseur Douglas Gayeton, die eerder de eerste interactieve film op cd-rom maakte, het leven in online werelden. De documentaire gaat over een man met de naam Molotov Alva die in januari 2007 spoorloos is verdwenen, lezen we in een persbericht. „Onlangs is er een serie van 7 videodagboeken opgedoken van een persoon met de dezelfde naam in de populaire online wereld Second Life. (...) Filmmaker Douglas Gayeton kwam deze dagboeken op het spoor en heeft ze samengebracht tot een documentaire in zeven episodes, met een totale lengte van 35 minuten.” My Second Life is de eerste ‘minimovie’ in een reeks van acht documentaires, speciaal geproduceerd voor online video kanalen, die in episodes worden aangeboden. Op 2 april wordt een website gelanceerd waar deze documentaires te zien zullen zijn.

Bekijk de eerste episode op www.molotovalva.com; website second life op www.secondlife.com.