Grote expositie Farao in Millennium Dome

Londen. De Londense Millennium Dome, een van de grootste mislukkingen uit het tijdperk van premier Tony Blair, hoopt op eerherstel met een grote expositie over de Egyptische farao Toetanchamon in november. De organisatoren hopen zo`n twee miljoen bezoekers te trekken, meer dan de tentoonstelling over Toetanchamon in het British Museum van 1972. Toen kwamen er 1,7 miljoen mensen om de Egyptische schatten te bewonderen. Het beroemde gouden dodenmasker van de jong gestorven Toetanchamon wordt helaas te kwetsbaar geacht om naar het buitenland te vervoeren. Dezelfde tentoonstelling is thans in de VS te zien. Een deel van de toegangsgelden komt ten goede aan de Egyptische archeologische dienst. Die heeft dringend geld nodig om de kostbare oudheden beter te conserveren.