Gilde haalt Nedschroef van de beurs

Participatiemaatschappij Gilde neemt de Nederlandse producent van bevestigingsmiddelen voor de auto-industrie Nedschroef over. Vanmorgen verhoogde Gilde een eerder bod van 57 euro per aandeel naar 59 euro per aandeel, wat neerkomt op 258 miljoen euro. Nedschroef gaat met het bod akkoord. Het bedrijf zal zijn beursnotering in Amsterdam beëindigen.

In januari deed Gilde ongevraagd een bod op Nedschroef. Het bod van vanmorgen betekent een premie van 27 procent op de koers van Nedschroef op de dag voordat Gilde zijn interesse in het bedrijf kenbaar maakte. Het aandeel Nedschroef stond vanmorgen 4,9 procent hoger op 57,70 euro.

Bestuursvoorzitter W. Mezger van Nedschroef verwacht onder Gilde de groeistrategie van zijn bedrijf vast te kunnen houden. „Met deze financiële moeder kunnen we gemakkelijker groeien. We kunnen directer en sneller verantwoording afleggen dan voorheen.” Nedschroef is volgens hem beter af zonder beursnotering. „De openheid op de beurs zorgde dat concurrenten te gemakkelijk inzicht in onze strategie kregen”, aldus Mezger.

Nedschroef maakte vanmorgen ook zijn jaarcijfers bekend. Het bedrijf boekte vorig jaar een nettowinst van 18,9 miljoen euro, dat is een stijging van 17,8 procent ten opzichte van 2005.

Het in Helmond gevestigde bedrijf richt zich vooral op de ontwikkeling, productie en handel in bevestigingsmiddelen voor de auto-industrie. Nedschroef heeft vestigingen in twaalf landen.

Gilde is een participatiemaatschappij met 1,5 miljard euro aan belegd vermogen. Gilde bezit onder andere een meerderheidsbelang in koekproducent Peijnenburg en in Bart’s retail, de eigenaar van de bakkerijketen Bakker Bart.