Een klucht in drie delen

cd Pop De Nieuwe Vrolijkheid: Blood On The Floor Willie Anderson/Konkurrent ***-- Cover van De Nieuwe Vrolijkheid: Blood on the Floor

cd Pop

De Nieuwe Vrolijkheid: Blood On The Floor

Willie Anderson/Konkurrent***

Veel ophef om de Haagse band De Nieuwe Vrolijkheid, allereerst omdat vorig jaar als een lopend vuurtje rond ging dat hier een werkelijk verfrissend geluid was opgestaan. Vervolgens schopte het trio stennis bij het Noorderslag-optreden van de veel saaiere band met de ongelukkige naam De Nieuwe Blijdschap. Deel drie is dat De Nieuwe Vrolijkheid alweer uit elkaar is bij het verschijnen van hun debuutalbum Blood On The Floor. Alleen maar vrolijk klonken ze beslist niet, gezien de melancholieke sfeer die uitgaat van hun ruwe, instinctmatig voortdenderende cd.

Opnameleider Henk Koorn van Hallo Venray poetste weinig aan de onstuimige gitaartrein die hier op de rails wordt gezet, in gruizige songs als Kurt waarin de indie-gitaarsound van vóór de grunge een schop onder de kont krijgt. De Nieuwe Vrolijkheid had daarmee een waardig opvolger van Dinosaur Jr. kunnen worden, als ze niet door een komeet waren geraakt voordat hun rommelige maar uiterst vitale muziek kon overleven.

Jan Vollaard

    • Jan Vollaard