Britse regering wil 60 procent minder CO-uitstoot in 2050

Londen. De Britse regering heeft gisteren voorstellen gepresenteerd die voorzien in een verplichte daling van de uitstoot van CO2 met 60 procent in het jaar 2050. De regering wil de Britse economie zo omvormen tot een van de meest efficiënte van Europa in energiegebruik. De EU-lidstaten spraken vorige week af dat ze in 2020 hun CO2-uitstoot met ten minste 20 procent moeten hebben teruggebracht ten opzichte van 1990. De Britse regering wil zich niet binden aan een vaste jaarlijkse reductie van de emissies, maar aan verplichte doelstellingen over een periode van vijf jaar. De Conservatieve leider David Cameron verklaarde gisteren wel een verplichte jaarlijkse reductie te willen zien, van 3 procent. Ook wil Cameron een jaarlijks kilometerquotum vastleggen voor particulieren die per vliegtuig op vakantie willen.