Bijna tachtig arrestaties bij onrust in Utrecht

Bijna tachtig arrestaties bij onrust in Utrecht Utrecht. Bij ongeregeldheden rondom de Utrechtse wijk Ondiep en elders in de stad zijn gisteravond bijna tachtig mensen gearresteerd, die met bussen werden afgevoerd. Ondiep werd ’s avonds door de mobiele eenheid afgesloten, nadat daar maandag rellen waren uitgebroken. Aanleiding daarvoor was het doodschieten van een man uit de wijk door de politie zondag. Rondom Ondiep was het gisteravond onrustig. Binnen de afzettingen gooiden jongeren met stenen en flessen, elders werd brand gesticht. Op het Centraal Station verzamelden zich ’s avonds groepjes jongeren om gezamenlijk richting Ondiep te vertrekken. Volgens burgemeester Brouwer waren er veel „reltoeristen” betrokken bij de ongeregeldheden. Foto Rien Zilvold utrecht ondiep foto rien zilvold Zilvold, Rien