Acties chauffeurs van touringcars

Acties chauffeurs van touringcars Brussel, 14 maart. Vanmorgen zijn ongeveer 300 touringcars luid toeterend uit verschillende Europese landen in colonne naar het gebouw van de Europese Commissie in Brussel getrokken. Daaronder waren achttien Nederlandse bussen. De werkgevers in de Europese touringcarbranche protesteerden hiermee tegen een nieuwe richtlijn van de Europese Commissie. Vanaf 11 april moeten de buschauffeurs na zes dagen verplicht rusten. Inzet van een tweede chauffeur zou de kosten aanzienlijk doen toenemen. Meerdaagse busreizen door Europa, die vooral populair zijn bij Amerikaanse en Japanse toeristen, zijn daardoor haast niet meer mogelijk. Foto Bas Czerwinski 14-03-2007, BRUSSEL. PROTEST VAN BUSCHAUFEURS TEGEN PLANNEN EUROPEES PARLEMENT. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas