`Zingende familie Von Trapp woonde in Warmond`

Rotterdam. De familie Von Trapp uit Oostenrijk verbleef in de Tweede Wereldoorlog meerdere maanden in Warmond. Schrijfster Miep Smitsloo kwam bij het onderzoek van haar juist verschenen boek Het Tolhuysch tot deze ontdekking, zo meldde zij gisteren. Het muzikale en kinderrijke gezin stond model voor de film The Sound of Music van Robert Wise (1965). De Von Trapps ontvluchtten Oostenrijk kort na de Anschluss, de annexatie van Oostenrijk door het Duitsland van Hitler in 1938. Op deze manier wilden zij de dienstplicht van vader Georg en hun oudste zoon ontlopen. Uiteindelijk vonden zij hun toevlucht in Amerika, waar de zingende familie Von Trapp nog regelmatig optrad. Het was niet eerder bekend dat zij hun vlucht naar Amerika via Nederland hadden gemaakt.