Voetbal moet imago Europa verbeteren

BRUSSEL. Drie Brazilianen, maar geen Nederlanders, spelen vandaag in het `Europe XI-team` dat het moet opnemen tegen de Engelse voetbalclub Manchester United. De wedstrijd is georganiseerd om te vieren dat het deze maand vijftig jaar geleden is dat het Verdrag van Rome werd getekend. Dat wordt gezien als het begin van de Europese eenwording. Het `Europese` team is samengesteld door de Italiaanse coach Marcello Lippi. Op de vraag van journalisten of hij sport wil gebruiken om het imago van de EU te verbeteren, zei voorzitter Barroso van de Europese Commissie dat ”voetbal een groot communicatie-potentieel heeft”. De opbrengst gaat naar de liefdadigheidsinstelling van de Engelse club.

Kijk voor meer feestelijkheden rond de 50ste verjaardag van Europa: http://europa.eu/50/index_en.htm