Trafigura verdacht van omkopen Jamaica

ROTTERDAM. Justitie verdenkt oliebedrijf Trafigura Beheer van het omkopen van Jamaicaanse politici. Sinds begin dit jaar doet de Rijksrecherche daar onderzoek naar, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) gisteren. Trafigura Beheer raakte in september ook in opspraak toen bleek dat het een lading giftig afval in de Ivoriaanse havenstad Abidjan had laten dumpen. Vijftien mensen kwamen daarna om, duizenden mensen raakten gewond. Trafigura, dat zijn administratieve hoofdkantoor in Amstelveen heeft, was huurder van het schip Probo Koala dat de lading in Ivoorkust achterliet. Het bedrijf veroorzaakte vervolgens in oktober opschudding op Jamaica, doordat het de regerende Nationale Volkspartij PNP 31 miljoen Jamaicaanse dollar (circa 350.000 euro) schonk.