Radio Voorkeur

Desmet live. Arjen Fortuin, redacteur boeken van NRC Handelsblad, praat over de bundel Bespottelijk maar aangenaam. De biografie in Nederland met een selectie van artikelen door biografen die reflecteren en discussiëren over het schrijven van biografieën. De stukken stonden eerder in het tijdschrift Biografie Bulletin. Verder kijktips, recensies en besprekingen van nieuwe dvd’s en Nora Romanesco in dialoog met Theodor Holman in Scènes uit een huwelijk. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Frans Kusters over zijn onlangs verschenen boek Scherven, waarin een bloemlezing van zijn verhalen, beeldend kunstenaar Tycho Flore over een onbekend boek van de veelzijdige 16de-eeuwse Duitse kunstenaar Albrecht Dürer, gesprek met actrice Anja Nicola over de voorstelling Ik woon in een gedicht, over het leven en werk van de Amerikaanse dichter Emily Dickinson. Volcmar Suijs vertelt over zijn boek Asperger is geen groente. Concertzender, 20.03-22.00u.

De geschiedenis van de jazz. De muziek van het Miles Davis Quintet, met Milt Jackson en John Coltrane. Concertzender, 1.00-2.00u