Protest van juristen Pakistan na schorsing hoogste rechter

Lahore. Honderden juristen in Lahore, Karachi en andere Pakistaanse steden zijn gisteren de straat opgegaan uit protest tegen de schorsing van de hoogste jurist van het land. Zeker twintig van hen liepen daarbij verwondingen op. President Musharraf schorste vrijdag opperrechter Iftikhar Chaudhary wegens `machtsmisbruik`. Details zijn officieel nog niet bekend gemaakt, maar veel juristen vermoeden dat Chaudhary`s gedwongen vertrek verband houdt met zijn pogingen om de regering verantwoordelijk te stellen voor verdwijningen van arrestanten. Dinsdag beslist Musharraf na een besloten zitting over een definitief ontslag. In Karachi hielden tientallen advocaten gisteren een zittend protest. Ze riepen leuzen als ”geen aanvallen op justitie” en ”dood aan Musharraf” . In verschillende steden staakten medewerkers van het openbaar ministerie.