Materazzi zonder Zidane

Voor het eerst sinds de WK-finale van vorig jaar hadden Zinedine Zdane en Marco Materazzi vanavond weer samen op het voetbalveld kunnen staan. Maar de inmiddels gestopte Fransman Zidane bedankte vriendelijk voor de eer om met de Italiaan te spelen in een Europees gelegenheidsteam, vanavond in een liefdadigheidswedstrijd tegen Manchester United. Materazzi, die in de WK-finale een kopstoot kreeg van Zidane, speelt wel mee.

De wedstrijd is georganiseerd om te vieren dat het vijftig jaar geleden is dat het Verdrag van Rome werd getekend. Dat wordt gezien als het begin van de Europese eenwording. Het is ook vijftig jaar geleden dat Manchester zijn eerste Europese wedstrijd speelde. Het ‘Europese’ team – met enkele Brazilianen – is samengesteld door de Italiaanse coach Marcello Lippi.