Man doodt zichzelf en zijn kinderen

Een 32-jarige man uit Haarlem heeft gisteren zijn schoonmoeder gedood en is daarna met zijn twee zoontjes van vier en zes jaar voor een trein gesprongen. De man en de kinderen kwamen om het leven. De politie in Haarlem vermoedt dat relatieproblemen de oorzaak zijn geweest. Dat heeft de politie gisteren bekend gemaakt.

De man bracht iets na twee uur zijn 58-jarige schoonmoeder om het leven in haar woning in Haarlem. Daarna stapte hij volgens de politie met zijn twee zoontjes in zijn auto en reed naar een spoorwegovergang in Haarlemmerliede. Daar sprong hij vervolgens rond half drie met zijn zoontjes voor een aanstormende trein.

De Haarlems burgemeester Bernt Schneiders zei gisteren tijdens een persconferentie dat de vader nog steeds getrouwd was met de moeder van de twee kinderen, maar dat er problemen waren in de relatie. Volgens de politie lag het stel in scheiding en ligt dat mogelijk ten grondslag aan het familiedrama.

Het gezin stond volgens de burgemeester bij geen enkele instelling bekend als probleemgezin.

De politie zei gisteren niet hoe de 58-jarige vrouw om het leven is gebracht. De vrouw paste op haar kleinkinderen.

Het is het tweede gezinsdrama in Nederland dit jaar. In Hengelo kwamen een week geleden een moeder en haar twee zoons om het leven, waarschijnlijk door een grote dosis medicijnen. Ook de vader van het gezin had medicijnen ingenomen, maar hij overleed niet. Hem wordt inmiddels moord ten laste gelegd door het Openbaar Ministerie.