Legerarts VS stapt op na kritiek op zorg

Washington. De hoogste legerarts van de Verenigde Staten, generaal Kevin Kiley, heeft gisteren zijn ontslag ingediend, naar aanleiding van berichtgeving van dagblad The Washington Post over gebrekkige medische zorg aan Irak- en Afghanistan-veteranen. De krant onthulde vorige maand dat in het Walter Reed ziekenhuis in Washington, het belangrijkste militaire hospitaal in de VS, sprake is van ernstig achterstallig onderhoud. Ziekenzalen zouden bewoond worden door ratten en kakkerlakken. Ook werd een lift kapot aangetroffen en werd sneeuw voor het ziekenhuis niet geruimd, waardoor patiënten die slecht ter been waren niet naar buiten konden. In het ziekenhuis worden enkele honderden Amerikaanse veteranen behandeld. Kiley is de derde militair die door het schandaal zijn baan verliest. Hij wordt ervan beschuldigd de toestand eerder te hebben gebagatelliseerd.

Lees reportages en bekijk foto`s van het Walter Reed ziekenhuis via www.washingtonpost.com