Iedereen is betrokken bij dierproeven

Debat over Partij voor de Dieren

Zestien miljoen Nederlanders zijn ‘betrokken bij dierproeven’. Zij gebruiken medicijnen, insecticiden, huishoudmiddelen, allemaal wettelijk verplicht getest op dieren. Toch doneren veel Nederlanders aan organisaties die tegen dierproeven zijn. Gaat bijvoorbeeld Proefdiervrij na of zijn donateurs aspirine slikken om vervolgens de donatie terug te storten? Waarom dan die grote kop op pagina 1 van de krant van 10 maart: ‘Financier van dierenpartij betrokken bij dierproeven’?

Marianne Thieme noemt het testen op dierproeven terecht een noodzakelijk kwaad. Het is een maatschappelijk probleem, dat wettelijk geregeld is, niet een probleem van onderzoekers en industrieën. Wij voelen ons allemaal ongemakkelijk bij het idee dat dieren moeten lijden voor onze veiligheid. Eindelijk is er een partij, de Partij voor de Dieren, die probeert via de politiek verbeteringen te bereiken, maar nog onlangs (30 januari) werden de ingediende moties om meer geld voor het onderzoek naar alternatieven beschikbaar te stellen en een motie om een verbod op dierproeven voor de ontwikkeling van nieuwe schoonmaakmiddelen door de Kamer afgestemd. Waar blijven de krantenkoppen die dat aan de schandpaal nagelen?

Netty van Lookeren Campagne Laren

    • Netty van Lookeren Campagne Laren