Honden getraind om dvd’s te vinden

Honden getraind om dvd’s te vinden Kuala Lumpur, 13 maart. Een labrador besnuffelt een pakketje, op zoek naar illegale dvd’s, tijdens een demonstratie van Malaysian Airlines. Er zijn twee honden die met hun neus de chemicaliën kunnen onderscheiden die worden gebruikt in optische schijven, zoals dvd’s en cd’s. Ze zijn hiervoor opgeleid door een Noord-Ierse trainer die gewoonlijk honden traint om explosieven op te sporen. Na acht maanden lieten de honden de eerste positieve resultaten zien. De verschillen tussen dvd’s en cd’s en tussen illegale en legale schijfjes ruiken de honden niet. De honden blijven twee maanden in Maleisië, waar ze niet alleen op luchthavens zullen werken, maar ook in winkelcentra. Foto Reuters A Labrador dog sniffs a package for hidden DVDs during a demonstration at a storage centre at Malaysian Airlines cargo near Kuala Lumpur March 13, 2007. Malaysia deployed two sniffer dogs in its battle on music and movie piracy on Tuesday, becoming the first country in the world to use the animals to hunt out discs with illegal recordings hidden in cargo. REUTERS/Zainal Abd Halim (MALAYSIA) REUTERS