Forse winststijging voor Euronext

Amsterdam, 13 maart. Beursbedrijf Euronext heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 361,8 miljoen euro, een stijging van ruim 50 procent vergeleken met 2005. Dat heeft Euronext vandaag bekendgemaakt. Het beursbedrijf schrijft de winststijging toe aan ”aanhoudend goede marktomstandigheden voor bijna ieder onderdeel”. Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat het beursbedrijf een recordomzet had behaald van 1,1 miljard euro, een stijging van 14,6 procent. Euronext, onder meer eigenaar van de effectenbeurzen in Amsterdam en Parijs, verwacht voor dit jaar een verdere groei van de omzet en het bedrijfsresultaat. Het beursbedrijf staat aan de vooravond van een belangrijke fusie. In juni maakte de effectenbeurs van New York bekend het pan-Europese Euronext te kopen voor 10 miljard dollar (7,8 miljard euro).