Diamantroof in Antwerpen

. Bij een inbraak in een vestiging van ABN Amro in de Belgische stad Antwerpen is voor meer dan 21 miljoen euro aan diamanten gestolen. Dat heeft justitie in Antwerpen gisteren bekendgemaakt. De inbraak vond vorige week maandag plaats. Hoofdverdachte is een Engelstalige man van 55 à 60 jaar. De man droeg een pet en vermeed de bewakingscamera’s nauwkeurig. Hij kwam regelmatig in de bank aan de Pelikaanstraat. Op die manier bereidde hij zijn inbraak een jaar lang minutieus voor, zo vermoedt de politie. De gestolen diamanten zijn samen 120.000 karaat. Daaronder zijn enkele zeer karakteristieke stenen, zoals een uitzonderlijk langvormige ruwe diamant van 133 karaat. De diamanten waren onderpand voor leningen die ABN Amro heeft verstrekt. De bank vergoedt de gedupeerde klanten voor de roof, meldt de Vlaamse omroep VRT. Voor een gouden tip wordt een beloning van twee miljoen euro uitgeloofd, aldus justitie. Van wie dat geld voor de beloning komt, is onbekend. (ANP)