Correcties & Aanvullingen

De Brug

In de recensie Een brug vol kachelromantiek (9 maart, boekenbijlage pagina 30), over het Boekenweekgeschenk van Geert Mak, en in de rubriek Kunst van de Week (10 maart, pagina 7) staat dat de Galatabrug in Istanbul Europa en Azië verbindt. Dat is niet correct. De brug bevindt zich in het Europese deel van de stad.

Zuid-Afrikaanse zanger

De Zuid-Afrikaanse zanger Bok van Blerk, die furore maakt met een lied over de Afrikaner generaal De La Rey werd in het artikel over hem (10 maart, pagina 4) per abuis ook Bok de Blerk genoemd.

Hoofdcommissarissen

In het bericht Politietop laakte debat nationaliteit (12 maart, pagina 1) wordt hoofdcommissaris Poelert van de Raad van Hoofdcommissarissen genoemd. Hij is geen hoofdcommissaris, maar directeur van het Landelijk Expertisecentrum Diversiteit van de politie.

Turkse militairen

In het bericht Kamervragen over militairen van Turkse afkomst (12 maart 2007, pagina 3) staat dat voormalig staatssecretaris van Defensie, H. van Hoof van het CDA is. Hij is lid van de VVD.