Zeldzame nederlaag Federer

Roger Federer verlaat de tennisbaan in Indian Wells na zijn verrassende nederlaag tegen de Argentijn Guillermo Canas. Fans proberen tevergeefs een handtekening te krijgen van de Zwitser. Foto Reuters Fans reach out as Switzerland's Roger Federer leaves after losing to Guillermo Canas of Argentina at the Pacific Life Open in Indian Wells, California, March 11, 2007. REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES) REUTERS

De Zwitserse tennisser Roger Federer heeft gisteren een zeldzame nederlaag geleden. De onbetwiste nummer een van de wereldranglijst verloor in de tweede ronde van het toernooi in Indian Wells van de Argentijn Guillermo Canas: 5-7 en 6-2.

Federer, al meer dan 160 weken wereldranglijstaanvoerder, is op jacht naar het record van een andere Argentijn. Guillermo Vilas won dertig jaar geleden 46 partijen op rij. De winnende reeks van Federer blijft nu steken op 41. Zijn vorige nederlaag was in augustus tegen de Brit Andy Murray.

Federer was niet rouwig om zijn verlies. „Ik maak me niet druk over records”, zei hij na afloop. „Ik speel wedstrijd voor wedstrijd. Deze nederlaag bewijst alleen maar hoe moeilijk het is om te winnen. Ik kan terugkijken op een geweldige serie. Ik geloof dat het twee jaar geleden is dat ik mijn eerste partij in een toernooi verloor. Het moest er een keer van komen.”

Federer trof in Indian Wells een solide Canas tegenover zich. De Argentijn, in september terugkeerd in de ATP-tour na een dopingschorsing van vijftien maanden, bestookte Federer met harde slagen vanaf de baseline. „Vandaag lukte het me niet de zaken te keren. Canas was beter”, zei de Zwitser, die in de wedstrijd suffig oogde door de hitte en zich ook liet behandelen voor blaren. (ANP)