Verzuip Den Haag

waternooo.jpgEen berichtje dat straks in de krant staat. Den Haag: dubbele dijkbewaking en let op verdachte Russen met spades of dynamiet!

MOSKOU, 12 MAART. In Moskou  zijn gisteren zeven radicalen van  de ‘Euraziatische Jeugd’ aangehouden tijdens een protest bij de Nederlandse ambassade. Deze beweging neemt Nederland de dood  van de Servische leider Slobodan  Miloševic hoogst kwalijk en wenst Den  Haag bij wijze van vergelding uit  te moorden.

De ‘Euraziaten’ betoogden onder de slogan ‘Verzuip Nederland  voor Slobodan’. „We wilden hard  op de voordeur van uw ambassade  slaan, onszelf symbolisch handboeien omleggen en daarna verhaal halen bij uw ambassadeur”,  zegt hun leider Pavel Zarifoellin.

Miloševic stierf gisteren een  jaar geleden in een cel van het  Joegoslavië-tribunaal. Volgens  Zarifoellin hangt zijn beweging  de Mongoolse krijgsethiek aan.  „Als een Mongoolse soldaat bij het  beleg van een stad stierf, werd de  hele stad aan het zwaard geregen.  Nou hebben wij niks tegen Den  Haag, maar  Miloševic, onze leraar  en Messias, is daar wel door artsen  vermoord in opdracht van Washington. We zijn dus van plan uw  dijken door te steken.”

De betoging was geen succes:  Nederlandse diplomaten kwamen er vandaag pas achter dat ze  überhaupt plaatshad. Volgens Zarifoellin stonden ‘s ochtends bij  de ambassade, tevens de residentie van de ambassadeur, zeven  busjes oproerpolitie met honden  te wachten.  Na vier uur liet de politie hen gaan. „We hebben Miloševic daarna op z’n Russisch  herdacht. Met wodka, ja.”

De Euraziatische Jeugd volgt de extremistische filosoof Aleksandr  Doegin, vroeger voorman van de  radicale Nationaal-Bolsjewieken,  nu dichter bij het Kremlin. Hij ziet  de geschiedenis als een permanent conflict tussen de continentale en zeevarende mentaliteit. In  de 21ste eeuw zijn Rusland en de  VS het moderne Sparta en Athene.  Zarifoellin: „Onze helden zijn  Ivan de Verschrikkelijke, Lenin,  Stalin en  Khomeini. Allen vochten  heroïsch tegen de piraten uit het  Westen. Nu Poetin in zijn toespraak in München de handschoenen uittrok, kunnen wij onze president  aan dit rijtje patriotten toevoegen. We moeten voor Poetin  vechten, anders zit hij straks ook  in het strafbankje van Den Haag.”

Met dank aan Muumi: eens te meer!

    • Coen van Zwol