Televisie Overige Films

Trois places pour le 26 (Jacques Demy, 1988, Frankrijk).Yves Montand speelt zichzelf in goeddeels in Marseille gesitueerde musical die terugblikt op Montands leven tot begin jaren zestig. Ook met Mathilda May, Françoise Fabian. TV5, 18.30-20.30u.

Lock up (John Flynn, 1989, VS). Louter uit clichés opgetrokken, onpersoonlijke gevangenisfilm laat Sylvester Stallone een fikse straf uitzitten. Hij pleegde zijn gewelddaad uiteraard uit medemenselijkheid. Veronica, 22.30-0.35u.

* Heavenly Creatures (Peter Jackson, 1994, Nieuw-Zeeland/Duitsland). De authentieke, gruwelijke moord die in het repressieve Nieuw-Zeeland van de jaren vijftig door twee hartsvriendinnen werd gepleegd op de nietsvermoedende moeder van één van hen, wordt door de regisseur van The Lord of the Rings bijna lichtvoetig en zwart-komisch in beeld gebracht. Debutante Kate Winslet behoort tot de ontspoorde meisjes. BBC1, 0.35-2.10u.