Televisie Film van de Dag

Keira Knightley en Johnny Depp in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Keira Knightley en Johnny Depp in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. (regie Gore Verbinski, 2003, VS),

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Deze piratenfilm in de traditie van de swashbucklers met Errol Flynn, of nog langer geleden Douglas Fairbanks, heeft een unieke oorsprong: hij is gebaseerd op een populaire Disney-pretparkattractie. Regisseur Gore Verbinski en producent Jerry Bruckheimer leveren veel van wat je verwachten kunt, zoals flitsende zwaardgevechten, bollende zeilen, fonkelende dukaten en een meisje in nood, en soms wat meer. Dat meer zijn bijvoorbeeld de speciale effecten. Sommige piraten veranderen bij maanlicht in skeletten, en vechten gewoon door. Het fijnst zijn de prestaties van sommige acteurs. Geoffrey Rush is als wrede kapitein Barbossa erg op dreef. En Johnny Depp, die zich modelleerde naar Stones-gitarist Keith Richards, zorgt er als kapitein Jack Sparrow in zijn eentje voor dat de 2,5 uur die de film duurt net niet zo lang lijken. (Gore Verbinski, 2003, VS), SBS6, 20.30-23.25u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg