Superschoen

Ren je rot, met een motortje Bekijk een filmpje van de schoen op nrc.nl/hebben

De evolutie van de sportschoen staat – ja ja– niet stil. In 2005 bracht Adidas al een schoen met ingebouwde computer uit, die de hoeveelheid veerkracht nauwkeurig kon regelen. Een mini-ruimteschip, zoals weblog Engadget het destijds omschreef, waarmee het vrij onmogelijk rennen was, omdat je twee batterijen en een motortje mee moest zeulen.

Inmiddels is er een nieuwe versie van deze superschoen uitgebracht: de 1 DLX Runner. Deze update is voorzien van een slimmere microprocessor en een lichtere motor, die razendsnel de gewenste hoeveelheid veerkracht aanpast aan de wensen van de loper. Je zou denken dat er met een sportschoen voldoende kinetische energie te behalen valt, maar Adidas heeft weer twee kleine 3-voltbatterijen ingebouwd om de motor aan te sturen. In Groot-Brittannië kost de schoen 145 pond (213 euro).

Marc Hijink

Bekijk een filmpje van de schoen op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink