Spaanse rechter vindt onvoldoende bewijs in `Operacion Puerto`

MADRID. De rechter die onderzoek deed in de bloeddopingaffaire rond de Spaanse arts Fuentes wil de zaak sluiten. Volgens Antonio Serrano is er onvoldoende bewijs dat onder de Spaanse wet de regels zijn overtreden. Dit meldden Spaanse kranten. Doping zou niet strafbaar zijn geweest toen `Operacion Puerto` aan het rollen kwam. Wielertoppers zoals Jan Ullrich en Ivan Basso mochten vorig jaar niet meedoen aan de Tour de France omdat ze betrokken zouden zijn bij de zaak. De officier van justitie, de Spaanse wielerbond en oud-renner Jesus Manzano, die onthulde dat dopingpraktijken normaal waren bij zijn ploeg Kelme, kunnen in beroep gaan tegen het besluit van de rechter. Het sluiten van de zaak zou voor verdachten aanleiding kunnen zijn schadevergoeding te eisen.