Offensief in regio Helmand, Uruzgan en Kandahar

Offensief in regio Helmand, Uruzgan en Kandahar Ghorak, 12 maart. Ghorak, 12 maart. Amerikaanse militairen vorige week tijdens het begin van operatie Achilles in het zuiden van Afghanistan. Het offensief is bedoeld om het noorden van de provincie Helmand te vrijwaren van Talibaan. Ook NAVO-militairen in de buurprovincies Uruzgan en Kandahar zijn betrokken bij het offensief. In Ghorak, in het noordwesten van Kandahar, is zaterdag met behulp van luchtsteun een post van de Talibaan uitgeschakeld, aldus de NAVO-stabilisatiemacht ISAF. In het zuiden van Uruzgan is vrijdag operatie Rakhman begonnen, waarbij Nederlandse en Afghaanse militairen een veiligheidskordon moeten leggen langs de grens met Helmand. In het grensgebied tussen Helmand en Kandahar is een onbekend aantal Nederlandse en Afghaanse militairen toegevoegd aan een Amerikaans bataljon. Een Nederlandse compagnie werkt samen met Canadese troepen in Panjwayi in Kandahar, waar ISAF eerder twee offensieven uitvoerde. (Foto AFP) In this handout picture taken 06 March 2007, US Paratroopers from B Company, 1st Battalion, 508th Parachute Infantry Regiment, 4th Brigade Combat Team, 82nd Airborne Division, move out on patrol into the Ghorak Valley of Helmand Province in Southern Afghanistan during "Operation Achilles", Some 4,500 NATO-led International Security Assistance Force (ISAF) troops backed by some 1,000 Afghan security forces launched their biggest combained operation "Achilles" to crash Taliban militants, their other Islamic allies mainly Al-Qaeda-linked Islamists and drug traffickers in northern part of restive Helmand province where the rebels have massed in the recent months. AFP PHOTO/US HQ/SPC Matthew T. Littel/HO - RESTRICTED TO EDITORIAL USE AFP