nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Rechtvaardigheidsgevoel. Coen van Zwol verzucht op zijn weblog Moskou dat hij nog niets heeft geleerd in de zes jaar dat hij als correspondent werkt. „Staan we zaterdag stil voor het stoplicht aan het Proletariërsplein, scheurt een tram in het voorbijgaan een zijspiegel eraf. De tram stopt. ‘Sorry hoor. Wat kost zo’n spiegel’, vraagt de trambestuurder. We bellen onze garage: drieduizend roebel. ‘Te veel’, zucht zij. ‘Laten we de GAI bellen.’ Bij die helse afkorting - GAI! - hadden onze oren zich meteen moeten spitsen. De verkeerspolitie nodig je nooit en nergens uit als zulks te vermijden valt. We hadden de trambestuurder ter plekke moeten vragen wat zij dan wel kon betalen –duizend roebel, bleek achteraf – en het daarbij moeten laten. Maar nee. Sieta heeft een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en ik zat te suffen.” www. nrc.nl/moskou Rechtvaardigheidsgevoel. Coen van Zwol verzucht op zijn weblog Moskou dat hij nog niets heeft geleerd in de zes jaar dat hij als correspondent werkt. „Staan we zaterdag stil voor het stoplicht aan het Proletariërsplein, scheurt een tram in het voorbijgaan een zijspiegel eraf. De tram stopt. ‘Sorry hoor. Wat kost zo’n spiegel’, vraagt de trambestuurder. We bellen onze garage: drieduizend roebel. ‘Te veel’, zucht zij. ‘Laten we de GAI bellen.’ Bij die helse afkorting - GAI! - hadden onze oren zich meteen moeten spitsen. De verkeerspolitie nodig je nooit en nergens uit als zulks te vermijden valt. We hadden de trambestuurder ter plekke moeten vragen wat zij dan wel kon betalen –duizend roebel, bleek achteraf – en het daarbij moeten laten. Maar nee. Sieta heeft een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en ik zat te suffen.” Zwol, Coen van

Rechtvaardigheidsgevoel. Coen van Zwol verzucht op zijn weblog Moskou dat hij nog niets heeft geleerd in de zes jaar dat hij als correspondent werkt. „Staan we zaterdag stil voor het stoplicht aan het Proletariërsplein, scheurt een tram in het voorbijgaan een zijspiegel eraf. De tram stopt. ‘Sorry hoor. Wat kost zo’n spiegel’, vraagt de trambestuurder. We bellen onze garage: drieduizend roebel. ‘Te veel’, zucht zij. ‘Laten we de GAI bellen.’ Bij die helse afkorting - GAI! - hadden onze oren zich meteen moeten spitsen. De verkeerspolitie nodig je nooit en nergens uit als zulks te vermijden valt. We hadden de trambestuurder ter plekke moeten vragen wat zij dan wel kon betalen –duizend roebel, bleek achteraf – en het daarbij moeten laten. Maar nee. Sieta heeft een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en ik zat te suffen.”

www. nrc.nl/moskou

Speurtocht. Freek Staps heeft zich gisteren even als toerist gedragen. Ook al woont hij nu al negentien maanden in New York. Op zijn weblog schrijft hij: „Vriend Kevin (zie foto) kwam met een ‘Da Vinci-code’-achtige speurtocht door het Metropolitan Museum aanzetten. Hadden we zin? Er is zogenaamd iemand vermoord en aan de hand van de kunstwerken (van Rembrandt tot Warhol) moet je aanwijzigingen verzamelen – wie is de dader? Twee uur rennen later bleek onze groep vooral goed te zijn geweest in het bedenken van een naam (was, serieus, onderdeel van de wedstrijd). The Cluerators. Van clues en curatoren. De suppoosten waren niet zo blij met mijn eindsprintje om op tijd alles nog in te kunnen leveren.”

www.nrc.nl/newyork