Messi voorkomt nederlaag Barça

Dankzij een doelpunt in blessuretijd van Lionel Messi is Barcelona aan een nederlaag ontsnapt tegen Real Madrid. De topper eindigde zaterdagavond in 3-3. Het was de derde goal van de kleine Argentijnse aanvaller, die daarmee zijn seizoenstotaal verdubbelde.

Ruud van Nistelrooy had Real al vroeg op voorsprong gebracht, voor Messi weer gelijkmaakte. Met een strafschop bracht de Nederlandse aanvaller de bezoekers uit Madrid weer op voorsprong in het Camp Nou, maar nog voor het half uur maakte Messi alweer gelijk. Kort voor rust werd Barcelona-verdediger Oleguer uitgesloten met een tweede gele kaart. Real kwam andermaal op voorsprong via Sergio Ramos, maar Messi maakte twee minuten in blessuretijd de verdiende gelijkmaker in een aantrekkelijke topwedstrijd.

Door het gelijkspel veroverde Barcelona opnieuw de koppositie in de Primera Division, omdat FC Sevilla gisteren met 1-0 verloor bij het laag geklasseerde Gimnastic. Sevilla en Barcelona hebben elk vijftig punten, maar de Catalanen hebben een beter doelpuntensaldo. Valencia, dat 1-1 gelijkspeelde bij Osasuna, volgt op drie punten en Real heeft vijf punten minder dan beide lijstaanvoerders.

In de Bundesliga kwam een eind aan de zegereeks van Hamburger SV. Rafael van der Vaart miste een strafschop in het doelpuntloos gelijkspel tegen Bayer Leverkusen. Niettemin zei Bayern München-voorzitter Franz Beckenbauer gecharmeerd te zijn van de aanvallende middenvelder. Hij zou hem graag naar Beieren lokken, maar Van der Vaart liet eerder al weten ook volgend seizoen in Hamburg te willen voetballen. Hamburger SV staat nu twaalfde in de Bundesliga en lijkt onder coach Huub Stevens verlost van degradatiezorgen.

Bayern verzuimde de kloof met competitieleider Schalke 04 te verkleinen. In de Allianz Arena werd het in de topper tegen Werder Bremen 1-1. Coach Ottmar Hitzfeld liet Roy Makaay beginnen op de bank. Schalke 04 bleef steken op1-1 bij Hannover en blijft drie punten voorsprong houden op Werder Bremen. Stuttgart is derde met vier punten achterstand, Bayern is vierde op zes punten van de club uit Gelsenkirchen.