Lenteachtig weer

Het lenteachtige weer van de afgelopen dagen krijgt een vervolg. Pas aan het eind van de week volgt de overgang naar een wisselvalliger weertype met meer wind, buien en lagere temperaturen.

Vanavond en vannacht kan het overigens ook behoorlijk afkoelen. Het is helder en er staat maar weinig wind. Vooral in het binnenland zakt de temperatuur tot in de buurt van het vriespunt en op veel plaatsen gaat het aan de grond een graadje vriezen. Tegen de ochtend ontstaat vooral in het midden van Nederland mist.

Morgen breekt de zon iets minder vaak door. Vooral de ochtend kan wat tegenvallend beginnen door laaghangende bewolking of mist. Verder zorgt een in activiteit afnemende wolkenband over de Britse eilanden en de Noordzee voor wat bewolking. Toch blijft voldoende ruimte voor de zon over en dus is het opnieuw een aangename maartdag. Met een zwakke tot matige westenwind wordt het 10 of 11 graden aan zee, tot 15 graden in het noorden van Limburg.

Woensdag tot en met vrijdag blijft het rustig met flink wat zon en weinig wind. In het uiterste zuiden komt het kwik geregeld in de buurt van 15 graden. ’s Nachts kan het nog flink afkoelen met soms lichte vorst (aan de grond).

Vanaf zaterdag neemt de bewolking toe en later volgen ook een aantal (maartse) buien. De maximumtemperatuur komt op een graad of 9 uit en in combinatie met meer wind en buien voelt het soms guur aan.