Engeland brengt spanning terug in rugbytoernooi

Rotterdam, 12 maart. Engeland heeft de spanning teruggebracht in de jaarlijkse strijd tussen de zes sterkste rugbylanden van Europa, het Zeslandentoernooi. Voor het eerst sinds de wereldtitelstrijd, ruim 3,5 jaar geleden in Australië, won de regerend wereldkampioen gisteren weer eens van aartsrivaal Frankrijk: 26-18. Met die overwinning herstelden de Engelsen zich niet alleen van de als `desastreus` ervaren nederlaag(13-43) tegen Ierland van twee weken geleden, de ploeg van eerstejaars bondscoach Brian Ashton dwarsboomde bovendien de aspiraties van Frankrijk. Ierland kwam zaterdag al op zes punten door Schotland te verslaan: 19-18. The Green Army deelt daarmee de koppositie met Frankrijk en Engeland. Ierland sluit de campagne zaterdag af met een uitduel in en tegen Italië. Na drie weken geleden al de eerste uitoverwinning te hebben behaald, ten koste van Schotland (17-37), won de Squadra Azzurra zaterdag met 23-20 van hekkensluiter Wales.

Zeslandentoernooi: pagina 15