Braaf en volgens formule

cd Di-Rect: Di-Rect EMI ** Cover van Di-Rect van Di-Rect

cd

Di-Rect: Di-Rect

EMI **

Je kunt een foto van een ouwe kerel op je cd zetten, maar daarmee maak je nog geen volwassen popmuziek. Di-Rect hinkt op twee gedachten, groot geworden met een tienermeisjespubliek en toch stoere rock willen spelen.Zelfs nu de band met MTV’s Road Rally heeft geproefd aan het eerlijke bandjesbestaan van hobbelen in een busje door een vreemd land.

Het vierde album van de Haagse band bouwt ijverig voort op de gestroomlijnde formulepop die eraan voorafging. Gitaren, zang en drums zijn in elk detail zo doordrongen van het heilige moeten dat het totaalgeluid overspannen uitpakt. Vooral de zang van Tim Akkerman klinkt geforceerd. De songs ontstijgen nergens aan een voorspelbaar lichtgewicht niveau en missen memorabele hooks als van Hungry for love van hun vorige album. Op eigen kracht brengt Di-Rect precies de gladde ballads en de strakgestreken powerrock die van een braaf popfenomeen worden verwacht.

    • Jan Vollaard