Alliantie tussen Bonnefanten en Rijksmuseum

Rotterdam, 12 maart. Het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Rijksmuseum in Amsterdam gaan voor de periode 2007-2012 een alliantie aan onder de titel Rijksmuseum Maastricht. Doel van de samenwerking is de Zuid-Nederlandse schilder- en beeldhouwkunst tot 1625 een eigen podium te bieden. De musea brengen beide een conservator in, die samen exposities zullen organiseren en onderzoek gaan doen naar deze periode. Het Rijksmuseum zal langdurig werken in bruikleen geven, met name op het gebied van zestiende- en zeventiende-eeuwse Zuid-Nederlandse kunst en de Vroege Italianen - van oudsher aandachtsgebieden van het Bonnefantenmuseum. Ten minste één maal per jaar zal in het Bonnefantenmuseum een tentoonstelling te zien zijn met werk uit de collectie van het Rijksmuseum. De eerste gezamenlijke expositie, From Vulcan`s Forge, met bronzen sculpturen uit de periode 1450-1800, is vrijdag geopend en duurt tot 16 september.