7 redenen om uit te gaan

Dollywood is te zien in A'dam

1 uit eten met iens

Bubbles & Blessings

Bilthoven: Vinkenlaan 25Telefoon (030) 228 38 82Keuken open 11.00-20.00 uurGem. prijs 3-gangen à la carte 32,50 euroCategorie: Zakelijk

Goed adresje om te lunchen. Bediening is snel, eten is goed en decor is gedurfd en geinig. Een leuke, frisse en trendy aangeklede brasserie voor zowel het zakelijk publiek, stelletjes, als mensen met kinderen. Beneden is het niet-rokersgedeelte en boven kun je onder het genot van een prima clubsandwich draadloos internetten. Een gezellig restaurant met attente bediening en zowel een heerlijke lunch- als dinerkaart.

uitstekend | De clubsandwich van de lunchkaart is een maaltijd op zich en ook de carpaccio smelt op je tong. Ze serveren royale porties en alles ziet er erg verzorgd uit. We hebben een heerlijke middag gehad en komen zeker nog eens terug! (17-01-2007 T. W. te Rotterdam)

uitstekend | Wij hebben met 6 personen gegeten van de avondkaart. We kregen rode kool bij het wild, wat klassiek gekookt wordt. Een keuken waar eerlijk koken hoog in het vaandel staat. Volgens de chef maken ze alles zelf. Waar zie en proef je dat nog? (30-11-2006 J. de R. te Rhenen)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 WORKSHOPS

Het Debat, van spel naar samenleving

Rotterdam: Arminius, Museumpark 3. Data: 12 & 26 maart, 9 & 23 april. Tijden: 19.30-21.30u. Prijs: 15 euro. Reserveren: debat@arminius.nu

In een serie van vier workshops word je aan de hand van een viertal basisvaardigheden uit het debat, argumenteren, presenteren, luisteren en analyseren, door wereldkampioen debatteren Sharon Kroes wegwijs gemaakt in debatmethodes. Elke workshop duurt twee uur. Tijdens het eerste deel worden de technieken uit het debat behandeld en geoefend. In het tweede deel van de workshop train je jezelf op het gebruiken van deze technieken in dagelijkse situaties.

3 DEBATAVOND

De rol van architectuur en natie

Eindhoven: Temporary Art Centre (TAC). Aanvang: 20.00-23.00u. Inl: 040-2461325 & www.cheops.cc

Studievereniging Cheops organiseert in samenwerking met TAC de tweede lezing & debatavond CQ 2. Vanavond staat de rol van architectuur en natie centraal. Hoe presenteert architectuur een land? Kan architectuur meer zijn dan een verpakking? Met: Dick van Gameren (SeARCH, ontwerp Nederlandse ambassade Addis Abeba Ethiopië); Pieter van Wesemael (Architekten Cie.); Duc Boorsma (ministerie van Buitenlandse Zaken). Onder leiding van Harrie van Helmond kan er gedebatteerd worden over het thema. Aansluitend is er een borrel.

4 POP/ROCK

...And You Will Know Us By the Trail of Dead + We vs. Death

Utrecht: Tivoli. Aanvang: 20.15u. Entree: 13 euro. Inl/res: www.tivoli.nl

...And You Will Know Us By the Trail of Dead (AYWKUBTTOD) werd in 1993 opgericht in Austin, Texas, door de twee vrienden Conrad Keely en Jason Reece. Kort daarna werd Trail of Dead gecompleteerd tot vier man. De naam van de groep is al bijna even mysterieus als de muziek. Na vijf albums is men er nog steeds niet in geslaagd een hokje te verzinnen voor de muziek van de band. In het voorprogramma instrumentale postrock van de Nederlandse band We vs. Death.

5 THEATER

Dollywood (Servaes Nelissen)

Amsterdam: Frascati. Tijd: 20.30u. Res: 020-6266866; www.indenes.nl

Met behulp van video en poppen, speelt Servaes Nelissen een hele dorpstragedie na. Het dorp wordt ontwricht door de komst van plastisch chirurg Bleek. De rioolwerker Conijn ziet zijn vrouw van hem vervreemden na de ingrepen van Bleek. Nelissens vindingrijkheid is enorm. Kleurige deurmatten stellen bloembollenvelden voor. En twee druk betaste sinaasappels zijn de borsten van een patiënte. Een voorstelling over de maakbaarheid van het menselijk lot.

6 LITERAIR BAL

Literatuur aan de Rijn; bal voor lezers en schrijvers

Arnhem: Café Brasserie Dudok. Tijd: 20.00-02.00u. Kaarten: 10 euro. Inl: www.bibliotheekarnhem.nl

Vanavond is Café Brasserie Dudok de locatie voor een feestelijke avond met schrijvers die allen een band met Arnhem hebben. Dichter en columnist Arnold Jansen op de Haar opent de avond met een gedicht dat de hele Arnhemse poëziegeschiedenis samenvat. Met o.a. Thomas Verbogt, Koos van Zomeren, Herman Koch, striptekenaar Mars Gremmen, Roosbeef, sneldichteres Marjolein Pieks en de Guus Tangelder Big Band. Net als de landelijke Boekenweek is het motto Lof der zotheid; satire en ironie.

7 REGGAE

Turbulence & Gyptian & Queen Ifrica with C Sharp

Groningen: De Oosterpoort. Tijd: 20.30u. Res: www.de-oosterpoort.nl

De stijl van dancehall-zanger Turbulence is vergelijkbaar met Sizzla. Gyptian werd vorig jaar genomineerd voor ‘Best New Entertainer’ tijdens de International Reggae and World Music Awards. Zijn debuut My Name is Gyptian staat vol sociaal betrokken songs en old-school lovers rock. Queen Ifrica, de dochter van ska-legende Derrick Morgan, brengt ook ‘conscious reggae’. De backing band voor de avond is C-Sharp.