Sahnetorte voor jarig Europa

Duitsland gooit het over een andere boeg om burgers te doordringen van de deugden van taart_1.jpgEuropa. Met taart. De Duitsers fungeren momenteel als voorzitter van de Europese Unie. Daarom mogen zij later deze maand de vijftigste verjaardag van de Europese eenwording organiseren in Berlijn. En aangezien ,,Liebe durch den Magen geht” willen de Duitsers dat doen met zoetigheid, kondigen ze aan op een website.

Op die website staan de recepten van 54 taarten, twee voor elke EU-lidstaat. Volgens de Britse krant The Times wordt er nu naarstig gezocht naar koks uit alle landen die naar Berlijn willen komen om de geselecteerde taarten te maken tijdens een top van regeringsleiders. Verder hopen de Duitsers dat banketbakkers in het hele land massaal meebakken, ter verhoging van de feestvreugde.

Het gaat onder meer om Sahnetorte met kersen (Duitsland), tarte tatin (Frankrijk) en tiramisu (Italië). Voor Nederland viel de keuze op Limburgse vlaai en slagroomtaart. Het feest moet vijftig dagen duren. Maar de recepten blijven op internet beschikbaar, belooft de organisatie.

    • Jeroen van der Kris