Televisie Overige Films

Three Men and a Little Lady (Emile Ardolino, 1990, VS). Vervolg op Amerikaanse ‘remake’ van Trois hommes et un couffin pleit uiteindelijk voor het ‘normale’ gezinsverband. Vrijgezellen Tom Selleck, Ted Danson en Steve Guttenberg zien hun dochtertje en haar moeder vertrekken naar een enge Brit. SBS6, 10.05-12.00u.

Wer küsst schon einen Leguan? (Karola Hattop, 2003, Duitsland). Sympathieke jeugdfilm over beklagenswaardig zoontje van alleenstaande moeder dat in nieuwe buurman een vaderfiguur vindt. Ned.3, 15.00-16.15u.

The Tigger Movie / Teigetjes film (Jun Falkenstein, 2000, VS). In Disney-familiefilm gaat de eenzame Teigetje, vriend van Winnie de Pooh, Iejoor en Knorretje, op zoek naar zijn familie. Van de subtiele karakteriseringen en bizar-filosofische toon die zo kenmerkend zijn voor de Winnie de Pooh-verhaaltjes van A.A. Milne klinkt alleen nog een echo door. Maar die is nog steeds sterk genoeg om voor een humoristisch en onderhoudend eindresultaat garant te staan. Met name de Broadway-scène waarin Teigetje de kunstgeschiedenis naar zijn hand zet, en Michelangelo, Rodin, Picasso en Dali tot zijn familie droomt, is vertederend. België 1, 15.55-17.15u., Nagesynchroniseerd.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Chris Columbus, 2001, Engeland/VS). Best bezochte speelfilm van 2001 trok op z’n sloffen meer dan 2 miljoen bezoekers in Nederland. Eerste film naar boekenserie van Engelands rijkste ex-bijstandsmoeder, geregisseerd door een Amerikaan, is een toonbeeld van visuele verbeeldingskracht, maar het boek was spannender. SBS6, 20.30-23.30u., onderbroken door Hart van Nederland.

Taxi (Gérard Pirès, 1998, Frankrijk). In Frankrijk onverwachte kassakraker werd geschreven en geproduceerd door Luc Besson en biedt voornamelijk autoachtervolgingen. Taxichauffeur Samy Naceri en een voor zijn rijexamen gezakte inspecteur van politie (Frédéric Diefenthal) achtervolgen met 180 kilometer per uur een Duitse Mercedes-bende door Marseille. Veronica, 22.15-23.55u.

Life or Something Like It (Stephen Herek, 2002, VS). Romantische tragikomedie waarin de harde, oppervlakkige tv-verslaggeefster Angelina Jolie een beter mens wordt nadat ze van een zwerver heeft gehoord dat ze nog maar een week te leven heeft. Ook met Edward Burns. BBC1, 0.35-2.10u.

The Buddy Factor / Swimming with Sharks (George Huang, 1994, VS). Dubbelhartigheid van alle personages is onverwachte troef van zwarte, faustiaanse satire op Hollywood. Assistent Frank Whaley van speelfilmproducent Kevin Spacey wordt behandeld als voetveeg, boksbal, pooier en koffiejuffrouw tegelijk. Gaat op zeker moment mis. Obligate moraal: wie met haaien mee wil zwemmen, moet zelf haai zijn. BBC2, 3.05-4.35u.