Televisie Film van de Dag

Doris Day en Rock Hudson in de komedie Pillow Talk (1959) scene uit de film Pillow Talk (1959) Doris Day Rock Hudson

Pillow Talk. Voor de generatie die nu opgroeit met mobiele telefoons waarmee je kunt fotograferen, e-mailen, internetten en, oh ja, bellen, moet Pillow Talk héél ouderwets zijn, en dan niet eens zozeer door de aanwezigheid van Doris Day. Het verhaal van de film draait namelijk om een gedeelde telefoonlijn (een wat?) die zowel door Day als Rock Hudson wordt gebruikt. Hudson speelt een componist die telkens hetzelfde romantische liedje door de telefoon voorspeelt aan verschillende vrouwen die hij zo beoogt in te palmen. Tot grote ergernis van Day, die hiervan getuige is als ze haar hoorn oppakt om te bellen en dan steeds merkt dat playboy Hudson weer bezig is met zijn versieract. Het levert uiteindelijk een verrukkelijke romantische komedie op die leidde tot nog twee Day/Hudson-films en een liefdevolle parodie met Renée Zellweger en Ewan McGregor, Down with Love (2003).

(Michael Gordon, 1959, VS), BBC 2 13.35-15.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg