Rouw verwerk je niet

Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina bijzondere bijeenkomsten in Nederland. Vandaag in deel twee van ‘posters’ de Vereniging Ouders van een Overleden Kind.

Rouw verwerk je niet Tekst en foto’s Ad Nuis Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina bijzondere bijeenkomsten in Nederland. Vandaag in deel twee van ‘posters’ de Vereniging Ouders van een Overleden Kind. In het IJsclubgebouw van Emmeloord is een bijeenkomst van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind, regio Flevoland. Er zijn 24 vrouwen en 4 mannen. Ide Wolzak, auteur van En huilen doe je maar in de pauze, geeft een indrukwekkende lezing. In 1994 verloor hij zijn toen 10-jarige zoon Wouter. „Natuurlijk kom ik er nooit overheen. Wie zou dat wel kunnen. Ik ben rouwdrager en zal dat mijn leven lang blijven. Want rouw verwerk je niet, rouw draag je.” Na de lezing worden er witte hartvormige ballonnen opgelaten voorzien van een bericht aan het overleden kind. Ide telt af, drie, twee, één. Langzaam zweven ze omhoog en zijn binnen een minuut uit zicht. Het is oorverdovend stil. Tekst en foto’s Ad Nuis serie posters/ deel 2/ bijeenkomst van de verenigning van ouders van een overleden kind/ emmeloord Nuis, Ad

In het IJsclubgebouw van Emmeloord is een bijeenkomst van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind, regio Flevoland. Er zijn 24 vrouwen en 4 mannen.

Ide Wolzak, auteur van En huilen doe je maar in de pauze, geeft een indrukwekkende lezing. In 1994 verloor hij zijn toen 10-jarige zoon Wouter. „Natuurlijk kom ik er nooit overheen. Wie zou dat wel kunnen. Ik ben rouwdrager en zal dat mijn leven lang blijven. Want rouw verwerk je niet, rouw draag je.”

Na de lezing worden er witte hartvormige ballonnen opgelaten voorzien van een bericht aan het overleden kind. Ide telt af, drie, twee, één.

Langzaam zweven ze omhoog en zijn binnen een minuut uit zicht. Het is oorverdovend stil.

Tekst en foto’s Ad Nuis