Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Informatief en cabaretesk liveprogramma met interviews, discussie, confrontaties en livemuziek. Met cabaret van Kees van Amstel, Niels van der Laan, Jeroen Woe, Roel Bloemen en Leo Alkemade. Columns van o.a. Micha Wertheim. Radio 2, 12.05-14.05u.

Opera live. Die Meistersinger von Nürnberg. van Richard Wagner (1813-1883). De jonge ridder die met zijn radicale ideeën over de liedkunst zegeviert over de gevestigde orde. Koor en Orkest van de Metropolitan Opera o.l.v. James Levine. Rechtstreeks uit de Metropolitan Opera in New York. Radio 4, 18.00-0.02u.

Opium. Het schrijvers- en vertalersduo Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes maakte speciaal voor de boekenweek de balans op in hun nieuwste boekje Wat leuk is en wat niet.Striptekenaar Jean-Marc van Tol vertelt over de historische canon van Fokke & Sukke, Regisseur Mark Timmer vertelt over de Nederlandse versie van Monty Python’s Flying Circus en aandacht voor de dvd Schertz, Zatire en Yronie van Kees van Kooten en Wim de Bie, o.a. over Doeners en Zeikerds. Radio 1, 19.04-20.00u.