Radio Voorkeur

Vroege vogels. Rotterdams-Marokkaanse jongeren en de atalantavlinder, vleermuizen overwinteren op Mediapark, de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg is te gast, veel regenwormen in de tuin betekent gezonde grond en het Internationale Pooljaar is begonnen. Radio 1, 8.05-10.00u.

O.V.T. Column van Henk Hofland en het tweede, laatste deel van een reportage over Gerrit van Wuysthof die in 1641 met de VOC naar Laos vertrekt. Hij is de eerste westerling die het land bezoekt. Radio 1, 10.04-12.07u.

Het zondagochtendconcert. Werken van Sjostakovitsj uitgevoerd door de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Jean Jacques Kantorow. Met Margriet van Reisen, mezzosopraan. Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Radio 4, 11.00-12.15u.

Verum, bonum, pulchrum. Reportage over de tentoonstelling Mijn schuld is niet van hier in het Armando-museum in Amersfoort. De tentoonstelling combineert figuren uit bijbel, kerkgeschiedenis en mythologie met thema’s uit het werk van de kunstenaar. Radio 5, 23.00-0.00u.